Пристайко прокоментував візит Помпео / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що в Україні очікують незабаром погодити нову дату візиту державного секретаря США Майка Помпео до Києва.

Про це Пристайко повідомив у мікроблозі Twitter.

«Я з повагою сприймаю рішення державного секретаря Майка Помпео відкласти його візит до України після атак на базу Операції «Непохитна рішучість» і Посольство США у Багдаді. Ми підтримуємо нашого стратегічного партнера - сили коаліції та дипломати мають бути убезпечені», - зауважив Пристайко.

Відео дня

«Ми підтверджуємо нашу готовність вітати державного секретаря Майка Помпео в Україні, і ми очікуємо на погодження нових дат візит незабаром», - додав глава МЗС України.

Як повідомляв УНІАН, Помпео відклав візит в Україну. 3 січня у нього були заплановані зустрічі у Києві з президентом Володимиром Зеленським, главою МЗС Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Читайте такожПомпео – Лаврову: Крим – це Україна

Як пояснили у Посольстві США в Україні, Помпео змушений відкласти свій візит до України, Білорусі, Казахстану, Узбекистану та Кіпру через необхідність перебування у Вашингтоні (округ Колумбія) для продовження моніторингу поточної ситуації в Іраку та забезпечення безпеки американців на Близькому Сході.

«Поїздка держсекретаря Помпео буде перенесена на інший термін найближчим часом, і він з нетерпінням чекає на цей візит», - йдеться у повідомленні.

Раніше Помпео повідомив у Twitter, що в Багдаді було здійснено напад на посольство США. За його словами, напад був організований терористами та за підтримки іранських довірених осіб.