За словами Разумкова, зарплата депутатів прив'язана до прожиткового мінімуму / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков прокоментував зарплати депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, в інтерв’ю на каналі "Україна 24" він повідомив, що перший віце-спікер отримує більшу за спікера зарплату.

"Фактична заробітна плата, яку отримують народні депутати України в цьому році... є градація: голова Верховної Ради, перший заступник, заступник, голова комітету, заступник голови комітету і народний депутат. Народний депутат "брудними" отримує 42 тис. 40 грн, якщо я не помиляюся. Відніміть податки і отримаєте ту суму, яку він буде отримувати в цьому році. В минулому році це було мінус 3 тис грн", - зазначив Разумков.

Відео дня

Читайте такожУряд буде щомісяця публікувати доходи топ-чиновників на своєму сайті

Він зауважив, що їхня зарплата прив'язана до прожиткового мінімуму.

"Є ще інше питання - це надбавка. Це є по всій державній службі - якщо доктор наук, якщо кандидат наук, - там є надбавка. Фактично, у нас є доктор наук - Руслан Стефанчук, мій перший заступник, - він отримує більше навіть, ніж я. Але він заслуговує на це", - наголосив Разумков.

Він також запевнив, що депутати жодних "додаткових премій" перед Новим роком не отримували.

Як повідомляв УНІАН, раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав фейком інформацію про підвищення зарплат народним депутатам до 100 тисяч.

Разумков також зазначив, що Разумков стверджує, що підвищення зарплат народним депутатам "не відповідає тим цифрам, про які пишуть ЗМІ". "Зміна заробітної плати - близько 3 тисяч гривень для народного депутата. Це пов’язано з прожитковим мінімумом", - пояснив Разумков.