Reuters

Федеральний президент Швейцарії Сімонетта Соммаруга на запрошення президента України Володимира Зеленського планує відвідати Україну в березні.

Читайте такожПомпео в Україні: американські ЗМІ повідомляють про дату візиту 31 січня

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави за підсумками зустрічі президентів.

Відео дня

Зокрема, планується обговорити нову програму допомоги Україні на наступні чотири роки.

Під час сьогоднішньої зустрічі Зеленський привітав швейцарську колегу з обранням на високий пост і підкреслив, що Швейцарія була й залишається важливим торговельним партнером та одним із найбільших інвесторів в економіку України.

Також сторони обговорили прогрес у просуванні до миру на сході України, зокрема повернення утримуваних осіб, кораблів та зменшення обстрілів на Донбасі. Також порушувалося питання розширення мандата місії ОБСЄ.

Президент України висловив вдячність за підтримку в реалізації реформ у нашій державі в межах програм технічної допомоги, яка надається Швейцарією. Також йшлося про питання реабілітації українських військових, підвищення енергоефективності та збільшення інвестицій. Президент України розповів про нові програми для інвесторів.

«Ми готуємо програму Investment nanny. Якщо інвестор принесе в Україну 100 мільйонів доларів і більше, то він отримає особистого менеджера, який знає п’ять мов і працюватиме з клієнтом цілодобово. Цей менеджер вирішуватиме всі проблеми інвестора в будь-який час. У них будуть державні гарантії. А тих, хто інвестує в наступні 2 роки у приватизацію в Україні 10 мільйонів і більше, ми звільняємо від ПДВ», – розповів Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 21-24 січня у швейцарському Давосі відбувається Всесвітній економічний форум.

Зеленський бере участь у засіданні Всесвітнього економічного форуму сьогодні, 22 січня.

Крім того, у нього заплановано ряд зустрічей з лідерами іноземних держав, представниками бізнесу й міжнародних фінансових організацій.