REUTERS

У російській Державній думі відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про причетність Радянського Союзу до розв'язування Другої світової війни.

Як повідомляє ТАСС, першим відреагував глава комітети Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький.

"Заява Зеленського про причетність СРСР до розв'язування Другої світової війни свідчить про те, що Україна досі є територією зовнішнього управління. На догоду західним кураторам Києва нинішній український лідер став на бік історичної брехні, а аж ніяк не правди", - сказав Слуцький.

Відео дня

Він також заявив, що сказане Зеленським - "це соромно і блюзнірно стосовно пам'яті полеглих у боротьбі з фашизмом".

"Подібні заяви ображають також ветеранів, які перемогли у найстрашнішій і кровопролитній війні, де росіяни і українці стояли плечем до плеча", - заявив він.

За словами Слуцького, "в рік 75-річчя ювілею Великої Перемоги неприпустимі спроби викреслити з історії подвиг радянських воїнів".

Читайте такожЗеленський взявши участь у заходах з 75-річчя визволення концтабору Аушвіц-Біркенау (фото)

"Ми як спадкоємці переможців будемо послідовно боротися з цим на всіх рівнях і міжнародних майданчиках", - резюмував парламентарій.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський в ході візиту до Польщі заявив, що тільки згуртованість міжнародного співтовариства може дати відсіч будь-якій агресії і вберегти людство від нових страждань.

"Польща і польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність", - сказав він.