Посол зазначив, що не може робити прогнозів того, через скільки років можна повернутися до питання Криму / УНІАН

Посол Франції в України Етьєн де Понсен заявляє, що включення питання окупованого Росією Криму у «нормандський формат» переговорів потягне на дно «переговорний корабель».

Читайте такожРосію не можна ставити в кут, наче "учня в шкільному класі" - посол Франції

Про це дипломат сказав в інтерв'ю «Громадському». Він заявив, що у питанні щодо формату переговорів Франція бажає бути прагматичною.

Відео дня

«Сьогодні ми не бачимо формату, в якому можна було б результативно обговорювати це питання. Включення питання Криму у «нормандський формат» нічого не дасть - навпаки, це питання потягне на дно весь корабель», - наголосив де Понсен.

«На даний момент ми віддаємо перевагу можливості розібратися з першою складовою – з конфліктом на Донбасі, в якому гинуть люди упродовж багатьох років. Давайте зосередимося на цьому, на гуманітарних питаннях, на відкритті нових пропускних пунктів, на деескалації тощо. Коли прийде час Криму, ми подивимося, в який спосіб можна це вирішити», - заявив посол.

При цьому, він сказав, що не може робити прогнозів того, через скільки років можна повернутися до питання Криму.

«Я не можу робити прогнозів щодо десяти років чи більше. Ще раз: давайте завершимо перемовини щодо Донбасу, і щодо Криму – подивимося», - заявив посол.