Олексій Гончарук / фото УНІАН

Україна планує найближчим часом розпочати підготовчу роботу з актуалізації торгівельної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, щоб наступного року вийти на підписання оновленого документу.

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час спільного з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівером Варгеї брифінгу сьогодні в Києві.

Читайте такожГончарук розраховує, що Україна може отримати "промисловий безвіз" найближчими роками

Відео дня

«Ми зараз дивимося на те, щоби розпочати підготовку до актуалізації Угоди про асоціацію в торгівельній частині. Така можливість відкриється для нас в наступному році, ми маємо бути до цього готові», - сказав він.

Комісар Варгеї наголосив на тому, що ЄС планує цього року завершити всю підготовчу роботу для перегляду торгівельної частини угоди.

«Ми плануємо зробити всю підготовчу роботу вже цього року, аби якомога швидше зробити цей перегляд наступного року і підписати всі необхідні документи», - сказав він.

Довідка УНІАН. У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною. Угода є основним інструментом для більш тісного зближення України і Євросоюзу: вона сприяє поглибленню політичних відносин, більш сильним економічним зв'язкам і взаємній повазі спільних цінностей. Економічна частина угоди, про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, надає Україні можливість для розширення торговельних відносин й економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів і регламентів в різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС в ключові сектори української економіки.