Джемілєв прокоментував слова Арахамії / фото УНІАН

В окупованому Криму його жителі негативно відреагували на слова голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії щодо можливості компромісу, в результаті якого буде відновлено подачу дніпровської води на півострів.

Як повідомляє "Крим.Реалії", про це сказав глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв під час виїзного засідання комітету парламенту з прав людини, деокупації та реінтеграції, яке пройшло на адмінмежі з Кримом.

"У Криму дуже багато це розцінили, якщо не як пряму зраду, то як суттєвий крок відступу від наших позицій по деокупації Криму. Чітко сказали, що не можна торгувати суверенітетом країни заради поповнення бюджету і дуже наївно розраховувати на те, що ти задобриш Путіна тим, що ти підеш на поступки в процесі окупації", – сказав Джемілєв.

Відео дня

За його словами, у підсумкових рекомендаціях комітету буде чітко сказано, що ніякої мови про подачу води і поступки окупантові не може бути до тих пір, "поки до останнього квадратного метра окуповану територію України не буде звільнено".

"У мене телефон почервонів (від питань, що відбувається, - ред.)", - додав Джемілєв.

Читайте такожУ Путіна відреагували на ідею обміняти подачу води в Крим на Донбас

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого в ефірі одного з українських телеканалів голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим. Так, ведучий запитав Арахамію, якою буде його позиція, якщо виникне ситуація, що президент РФ Володимир Путін запропонує піти на поступки відносно Донбасу в обмін на поставки Україною води в анексований Крим. "Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу в переговорах по Донбасу, моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, тому що в Криму водою будуть користуватися громадяни України", - сказав Арахамія.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав цю заяву особистою думкою Арахамії.

Увечері в середу Арахамія вибачився за власні слова і зазначив, що вони були вирвані з контексту.