Арахамія вибачився за свої слова / УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія вибачився перед українцями за "вирвані з контексту" слова про постачання води в окупований Крим.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він написав, що його слова про постачання води до окупованого Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу "наробили багато шуму, і сьогодні ми змушені виправдовуватися за те, чого не було".

У цьому зв'язку голова фракції "Слуга народу" вирішив роз'яснити свою позицію. Зокрема, за словами Арахамії, у фракції ніколи не порушувалося питання про відновлення водопостачання до окупованого Криму. "Наша позиція була і залишається незмінною – Автономна Республіка Крим є незаконно анексованою частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо добиватися всіма законними способами", - наголосив Арахамія.

Відео дня

Читайте такожЧубаров про слова Арахамії щодо Криму: не можна допустити, аби влада продала кримських татар і українців за воду

При цьому, він наголосив, що йому не належить ідея про відновлення постачання води на півострів в обмін на виведення російських військ з окупованої частини Донбасу.

"Якщо ви уважно подивитеся ефір, то побачите, що таку постановку питання озвучив ведучий і запитав, яка моя особиста думка з цього приводу", - підкреслив Арахамія.

Він вважає, що питання було сформульовано так, ніби альтернативних варіантів не існує. "І я відповів, що вважатиму це достатнім компромісом. І тричі повторив, що це моя особиста позиція", - наголосив голова фракції "Слуга народу".

"Питання компромісів, насправді, дуже складне для нашого суспільства. Хтось вважає, що нехай краще ллється вода, ніж проливається кров солдат. Хтось з цим категорично не погоджується. Але всі ми точно погоджуємося з тим, що хочемо кращого майбутнього для своєї країни, але не за рахунок поступок у питанні суверенітету і територіальної цілісності", - додав він.

Арахамія підкреслив, що за таким нібито простим питанням як постачання води стоїть серйозний юридичний і дипломатичний зміст.

"І на нього не можна відповісти за 30 секунд на ток-шоу. І нехай це буде для мене наукою на майбутнє", - сказав він.

Читайте такожУ Путіна відреагували на ідею обміняти подачу води в Крим на Донбас

"Хочу попросити вибачення перед громадянами України, переселенцями, кримчанами, яких могли образити мої слова, навіть попри те, що вони були вирвані з загального контексту і насправді були трактовкою припущень, озвучених не мною", - додав Арахамія.

"Я ріс в Миколаєві, кримчани – наші сусіди. Я дуже люблю Крим, і ми ніколи не допустимо будь-яких форм легалізації незаконної анексії наших територій. Крим був, є і буде частиною України", - підсумував голова фракції "Слуга народу".

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого в ефірі одного з українських телеканалів голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим. Так, ведучий запитав Арахамію, якою буде його позиція, якщо виникне ситуація, що президент РФ Володимир Путін запропонує піти на поступки відносно Донбасу в обмін на поставки Україною води в анексований Крим. "Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу в переговорах по Донбасу, моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, тому що в Криму водою будуть користуватися громадяни України", - сказав Арахамія.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав цю заяву особистою думкою Арахамії.