Віднедавна Гримчак перебуває під домашнім арештом / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд України продовжив термін запобіжного заходу колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

"Сьогодні, 13 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Гримчаку також продовжили строк дії покладених обов'язків на два місяці - до 13 квітня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і його "помічника" Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабаря. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 6 млн грн.

8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада. Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) КК України.

14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою колишнього заступника міністра Гримчака.

20 грудня суддя Вищого антикорупційного суду зменшив у три рази суму застави Гримчаку.

30 січня Гримчака випустили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт.