Борис Джонсон / REUTERS

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Лондон, але дата візиту ще опрацьовується.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол Британії Мелінда Сіммонс сказала журналістам.

Читайте такожЕкс-посол США оцінив шанси України повернути анексований Крим

Відео дня

«Прем'єр-міністр (Борис Джонсон) запросив президента Зеленського здійснити візит у Сполучене Королівство. Я і сподіваюся, що це відбудеться, але ще не можу сказати, що скоро. Я дійсно не можу, оскільки ми очікуємо від Офісу  відповіді, коли це буде (можливі дати для візиту - УНІАН)», - сказала вона.

Водночас, вона очікує, що незабаром буде погоджена дата візиту.

Також дипломат нагадала, що Джонсон вже відвідував двічі Україну, коли обіймав посаду міністра закордонних справ, а на посаді прем'єра - провів дві розмови із Зеленським.

«Я думаю, що імовірно він (Джонсон) скаже, що на даний момент він має зосереджувати увагу на Brexit у його рідній країні. Він напевно не відвідає Україну у найближчому майбутньому», - сказала Сіммонс.

При цьому вона заявила, що дуже хотіла б, аби візит Зеленського до Лондона відбувся.

Посол відзначила, що візит Зеленського матиме велику цінність, адже український лідер може поінформувати британський народ про справжню історію України.