Аваков також додав, що знає осіб, які це робили, і президент у нього цим цікавився / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що людей у Нових Санжарах підбурювали не пускати евакуйованих з Уханя ті, у кого на носі парламентські вибори.

Про це він заявив в ефірі програми Свобода слова з Савіком Шустером.

Читайте такожЗеленський закликав не таврувати Тернопільщину та Львівщину через негідну поведінку окремих їхніх мешканців

Відео дня

«Так, у деяких людей була істерика, хтось був наляканий, у когось був страх, а страх, як відомо вбиває розум, а хтось на цьому намагався зігрітися. Маю на увазі, майбутні парламентські вибори чи навіть особисті корисливі цілі», – сказав він.

Аваков також додав, що знає осіб, які це робили, і президент у нього цим цікавився.

«На жаль, все це вилилося у таку ганебну поведінку, за яку нам потрібно вибачитися один перед одним і вже точно перед тими людьми, які понад 20 годин провели у дорозі й в кінці отримали те, що отримали», – зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

О 19:50 колона з семи автобусів з евакуйованими в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали в автобуси каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець.

Евакуйовані з міста Ухань протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольоване.