Як зазначив Малюська, суд підтвердив незаконність звільнення Насірова / фото УНІАН

Міністр юстиції Денис Малюська анонсував подачу касаційної скарги на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який залишив у силі рішення першої інстанції про незаконність звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України.

Читайте такожСкандальний екс-голова ДФС Насіров орендував двоповерховий котедж профспілки митниці за 6,7 тисячі у місяцьПро це міністр повідомив у Facebook.

«Зараз очікуємо повного тексту постанови Шостого апеляційного адміністративного суду з тим, щоб визначитись з подальшими діями. Касаційну скаргу точно подамо», – заявив він.

Відео дня

Крім того, як зауважив Малюська, у багатьох повідомленнях у ЗМІ сьогодні подана хибна інформація.

«Насправді апеляційний суд НЕ відновлював пана Насірова на посаді голови ДФС. Провадження за вимогами по відновленню на посаді та стягнення втраченого заробітку було ПРИПИНЕНЕ за клопотанням самого позивача (тобто Насірова)», – наголосив міністр.

Натомість, як зауважив Малюська, суд дійсно залишив без змін рішення суду першої інстанції та підтвердив незаконність розпорядження Кабінету міністрів про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

«Тобто поточний статус: звільнення визнано незаконним, примусового відновлення на посаді немає», – зауважив Малюська.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно на той час голови ДФС Насірова, якому інкримінували зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення (статті 364 і 366 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Кабмін 3 березня 2017 року усунув Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

У січні 2019 року Кабмін оскаржив це рішення та ухвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Сьогодні, 24 лютого, стало відомо, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який залишив у силі рішення першої інстанції про незаконність звільнення Насірова.