До Володимира Зеленського позитивно ставляться в лютому 47% опитаних, негативно - 24% / фото УНІАН

47% українців позитивно ставляться до президента України Володимира Зеленського, негативно - 24%.

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 21 по 25 лютого.

"До Володимира Зеленського позитивно ставляться в лютому 47% опитаних, негативно - 24%. Якщо порівнювати ці дані з грудневим опитуванням, то частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшилася на 13% (було 60%), а частка тих, хто ставиться до нього негативно, зросла на 10% (було 14%)", - йдеться в результатах дослідження.

Відео дня

Вказується, що до прем’єр-міністра Олексія Гончарука позитивно ставляться в лютому 8% опитаних, негативно - 33%. "Якщо порівнювати ці дані з грудневим опитуванням, то частка тих, хто ставиться до Гончарука позитивно, зменшилася на 4 відсоткових пункти (було 12%), а частка тих, хто ставиться до нього негативно, зросла на 11 відсоткових пунктів (було 22%)", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗеленський і "Слуга народу" залишаються лідерами електоральних симпатій українців - опитування

Також зазначається, що до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова позитивно ставляться в лютому 21% опитаних, негативно - 16%. Якщо порівнювати ці дані з грудневим опитуванням, то частка тих, хто ставиться до нього негативно, зросла на 5% (було 11%).

До лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука позитивно ставляться в лютому 16% опитаних, негативно - 36%. У порівнянні ці дані з грудневим опитуванням, то частка тих, хто ставиться до Вакарчука позитивно, зменшилася на 6% (було 22%).

До лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в лютому позитивно ставляться 14% опитаних, негативно - 61%; до співголови фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка позитивно ставляться 23% респондентів, негативно - 31%; до голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука позитивно ставляться 16% учасників дослідження, негативно - 45%; до співголови "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича позитивно ставляться 14%, негативно - 41%.

За даними КМІС, оцінка дій президента України у порівнянні з груднем в лютому погіршилася: на 15% стало менше тих, хто схвалює його роботу (з 62% до 47%), і на 15% зросла частка тих, хто не схвалює (з 25% до 40%).

Оцінка дій Кабінету міністрів у порівнянні з груднем в лютому погіршилася: на 14% стало менше тих, хто схвалює його роботу (з 35% до 21%), і на 20% зросла частка тих, хто не схвалює (з 46% до 66%).

Оцінка дій Верховної Ради у порівнянні з груднем в лютому погіршилася: на 16% стало менше тих, хто схвалює її роботу (з 35% до 19%), і на 21% зросла частка тих, хто не схвалює (з 49% до 70%).

Читайте такожОпитування: за Зеленського на виборах готові проголосувати ще більше українців

Довідка. КМІС з 21 по 25 лютого провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1,5 тис. інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які були проведені з 15 по 18 грудня, з 22 по 25 листопада, з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.