Фото: Facebook МИД

Про це йдеться у заяві відомства.

МЗС України вже неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з українською стороною перебувань російських високих посадових осіб на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим. 

Вимоги щодо узгодження візитів ґрунтуються на загальновизнаній міжнародній практиці, в основі якої – безумовна повага до суверенітету інших держав.

Відео дня

Читайте такожМЗС вимагає від РФ розслідувати напади на диппредставництва України в Москві і Ростові-на-ДонуПеребування Д.Медведєва на території окупованого Криму є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань.

Раніше УНІАН повідомляв, що МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду продовжити до 30 вересня утримання під вартою народного депутата України Надії Савченко.