REUTERS

Конфлікт Росії та України не має швидкого рішення і є частиною сфабрикованого конфлікту з Заходом, який має на меті відвернути росіян від корупції та некомпетентності влади, заявив у виступі в Атлантичній раді США російський опозиціонер Михайло Ходорковський, повідомляє Радіо Свобода.

Він додав, що жодне реальне зближення Заходу з Росією неможливе, доки президент Путін залишається при владі.

Ходорковський вважає, що конфлікт Росії з Україною, який включає анексію Криму і підтримку Москвою бойовиків на сході України, може тривати так довго, як триває поділ Північної і Південної Кореї.

Відео дня

«Заморожування конфлікту є єдиним адекватним рішенням», – вважає Ходорковський.

Читайте такожУ Ходорковського зняли фільм про кадирівську Чечню "Сім'я" (відео)

Він також закликав США утриматися від надання зброї Україні, оскільки, на його думку, більшість росіян уже вірять, що учасниками конфлікту є Росія та Сполучені Штати.

«Ситуація розвиватиметься в цьому ж напрямку, якщо розпочнеться постачання зброї Україні», – переконаний Ходорковський.

Протягом 2014 року країни Заходу узгодили рішення про запровадження санкцій щодо Росії – спершу через анексію Криму, згодом – через роль Москви в конфлікті на Донбасі.

Деякі західні політики вважають ці санкції недостатніми і закликають надати Україні оборонні озброєння. Такою, зокрема, є спільна позиція обох палат Конгресу США. Президент США Барак Обама досі не ухвалив жодного рішення з цього приводу.