Єрмак зазначив, що  в політичній підгрупі не змінився формат / фото: УНІАН

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявляє, що заплановане створення Консультативної ради в політичний робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи не змінює статусу Російської Федерації як сторони конфлікту на Донбасі.

Читайте також"Про визнання "ЛДНР" не може бути й мови" нардепка після зустрічі з Єрмаком пояснила, що відбулось у Мінську

Про це Єрмак сказав в ефірі он-лайн програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Відео дня

Зокрема, його попрохали прокоментувати положення підписаного 11 березня у Мінську протоколу про намір створити Консультативну раду у політичній підгрупі ТКГ в частині порядку самостійного призначення членів цієї ради "окремими районами Донецької і Луганської областями України", що може призвести до легітимізації бойовиків.

"Сьогодні формат Тристоронньої контактної групи, де є дві сторони конфлікту - Україна, Росія; і між ними ОБСЄ, не змінився", - наголосив Єрмак.

"Сьогодні в політичній підгрупі ми не змінили мінський формат", - заявив Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі за участі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Було досягнуто домовленості підписати рішення Тристоронньої контактної групи щодо запровадження Консультативної ради в складі політичної підгрупи ТКГ після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в «нормандському форматі».

Водночас, видання "Дзеркало тижня" опублікувало копію протоколу, підписаного у Мінську 11 березня. Згідно з текстом документа, критерії та порядок призначення членів ради визначаються Україною, окремими районами Донецької і Луганської областей України, Російської Федерації, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки та ОБСЄ самостійно. При цьому, по 10 представників від України та ОРДЛО матимуть право вирішальних голосів, а по одному представнику від РФ, Німеччини, Франції та ОБСЄ - право дорадчих голосів.