Ляшко виступив за запровадження надзвичайного стану / фото УНІАН

Обмеження пересування людей, викликане запровадженим надзвичайним станом, дозволить зберегти більшу кількість життів та зменшити навантаження на систему охорони здоров’я у разі збільшення кількості хворих на Covid-19.

Про це в етері «Свобода слова» на ICTV сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте такожЗеленський: влада не буде запроваджувати надзвичайний стан для того, щоб протягнути якісь непопулярні рішення (відео)

«Ми можемо зберегти більше життів українців у разі, якщо у нас відбудеться масове надходження хворих на коронавірусну хворобу. Тому я, як головний державний санітарний лікар країни, буду підтримувати будь-які жорсткі заходи, які будуть обмежувати право людей вільно пересуватися і вільно залишати свої домівки», — сказав Ляшко.

За його словами, діяти потрібно на випередження. Він уточнив, що країни, які вводили обмежувальні заходи, зокрема, мобільності, значно легше переживають епідемію. Особливо, як долав Ляшко, коли обмеження пересування стосувалося людей старшого віку від 65 років.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі ситуація в Україні з коронавірусом не потребує оголошення надзвичайного стану.

За останніми даними, у світі офіційно зареєстрували 381 499 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, 16 557 смертей та 101 794 випадки, коли пацієнти успішно одужали після зараження.

В Україні, станом на ранок 24 березня, офіційно підтверджено 84 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Три з них летальні. Одна людина одужала.