МЗС України / REUTERS

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило проведення так званих президентських і парламентських "виборів", які відбулися 31 березня на території Нагірного Карабаху в Азербайджані.

Про це йдеться в заяві відомства, передає ТСН.

Там наголосили, що результати цих псевдовиборів не мають жодних правових наслідків та суперечать нормам і принципам міжнародного права.

Відео дня

Читайте такожМир на Донбасі може прокласти шлях до врегулювання конфліктів у Грузії, Молдові та Азербайджані – Пристайко

"Україна вкотре висловлює свою підтримку суверенітету і територіальній цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах та виступає за мирне врегулювання нагірно-карабаського конфлікту", - йдеться в заяві відомства.

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія. Час від часу на лінії зіткнення донині спалахують конфлікти, які подеколи призводять до жертв.