Єнс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що очільники зовнішньополітичних відомств країн-членів Альянсу погодили новий пакет підтримки для України і Грузії.

Про це він сказав під час відеоконференції для журналістів у штаб-квартирі НАТО після засідання у форматі захищеної телеконференції міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

"Ми вирішили ще більше поглибити наше партнерство з Україною і Грузією, в тому числі за допомогою навчань у стратегічному регіоні Чорного моря", - заявив Столтенберг.

Відео дня

Він підкреслив, що також йдеться про спільну роботу у протидії гібридним формам ведення війни і про зусилля з обміну радіолокаційними даними про рух у повітряному просторі з тою метою, щоби зробити повітряний простір безпечним для усіх.

Читайте такожДля вступу України до НАТО немає жодних юридичних перешкод - Пристайко

Столтенберг уточнив, що погоджений пакет підтримки передбачає воєнні навчання і отримання доступу до більшої кількості освітніх програм Альянсу.

За його словами, обмін радіолокаційними даними повинен сприяти покращенню розуміння діяльності у повітряному просторі в регіоні.

"Це ще один крок, ще один елемент дуже міцного і довготермінового партнерства між НАТО і Україною", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у Сполучених Штатах Америки заявили про налаштованість щодо майбутнього вступу України і Грузії до НАТО.