Міністри оборони України і США обговорили зміцнення партнерства між країнами / фото УНІАН

Міністр оборони США Марк Еспер у телефонному режимі обговорив з міністром оборони України Андрієм Тараном питання зміцнення стратегічного партнерства між США та Україною.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міноборони США, передає Голос Америки.

Еспер привітав Тарана з призначенням на посаду міністра оборони та наголосив на підтримці з боку США розбудови здатності українських сил більш ефективно захищатись проти російської агресії.

Відео дня

Читайте такожСША: ми налаштовані, аби Україна та Грузія стали членами НАТО

Голова Пентагону також наголосив на необхідності посилення з боку європейських союзників підтримки місії з безпеки в Україні.

Повідомляється, що Таран підтвердив прихильність України до трансформації оборонної сфери відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Еспер високо оцінив нещодавній прогрес України в оборонних реформах та закликав Тарана надалі розвивати здобутки держави заради більш безпечної та демократичної України.

Також сторони обмінялись думками щодо пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня президент Володимир Зеленський представив нового міністра оборони Андрія Тарана.

Під час представлення глава держави окреслив пріоритетні напрямки роботи для новопризначеного міністра, серед яких - забезпечення високої обороноздатності України, гідне забезпечення військових сучасним та ефективним озброєнням, підвищення рівня підготовки та посилення соціального захисту "людей у погонах".