Сьогодні - 76-я річниця визволення Одеси / omr.gov.ua

В Одесі поліція перевіряє факти порушення карантину мером міста і священнослужителями в Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, на Алеї Слави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, відповідаючи на запитання журналістів.

Зокрема, його попросили дати оцінку тому, що сьогодні біля монумента Невідомому матросу, розташованому на зазначеній алеї, пройшов молебень. Його провів митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Олексій Саввін), який очолює Одеську єпархію колишньої УПЦ МП і який був без захисної маски. З митрополитом були ще кілька священнослужителів і мер Одеси Геннадій Труханов.

Відео дня

Читайте такожНові обмеження: соціолог розповів, чи може комендантська година спровокувати протести в Україні

Бех зазначив, що покладання квітів до пам'ятника Невідомому матросу можливе за умови чіткого дотримання карантинних правил. Зокрема, щодо обов'язкової наявності у громадян масок і обмежень у частині пересування групами не більше двох осіб. За цим, за його словами, пильно стежать присутні на Алеї правоохоронці.

«Нам надходили повідомлення про те, що представники місцевої влади та духовенства проводили богослужіння на Алеї Слави. Повідомлення зареєстровані в Журналі єдиного обліку і перевіряються. Щодо правомірності дій учасників цих заходів можна буде говорити після ретельного вивчення всіх обставин», - сказав Бех.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі в умовах карантину відзначають 76-ту річницю визволення міста від нацистських загарбників у роки Другої світової війни. Мер Одеси Геннадій Труханов вшанував пам'ять загиблих воїнів-визволителів, поклавши квіти до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави.

До монумента Труханов, на обличчі якого була захисна маска, прибув разом з кількома представниками духовенства, які провели молебень.