В місті проживають п'ять учасників Другої світової війни - визволителів Одеси \ omr.gov.ua

В Одесі в умовах карантину відзначають 76-ту річницю визволення міста від нацистських загарбників в роки Другої світової війни.

Читайте такожВ Одесі УПЦ МП проведе богослужіння на Великдень, але в "закритому режимі"

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні мер Одеси Геннадій Труханов вшанував пам'ять загиблих воїнів-визволителів, поклавши квіти до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави.

Відео дня

До монумента Труханов, на обличчі якого була захисна маска, прибув разом з декількома представниками духовенства, які провели молебень.

Поклали квіти також голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, депутати місцевих рад і Верховної Ради.

Поліція пропускає на вказаний меморіальний комплекс всіх охочих покласти квіти. Людей мало, почесна варта, яка зазвичай стоїть біля пам'ятника, відсутня. Немає жодних традиційних урочистостей.

Поліцейські попереджають через гучномовець про необхідність дотримання карантину - носіння захисних засобів, відстань між людьми. Порушникам (громадянам без масок) поліцейські вручають одноразові маски і ведуть роз'яснювальну роботу.

Деякі використовують заборонену символіку, зокрема, жінка похилого віку в медичній масці наділи пілотку з червоною зіркою.

Як повідомили в прес-службі мерії, покладання квітів також відбулося до стели «Крила перемоги», розташованої на площі Десятого квітня.

У мерії додали, що на сьогодні в Одесі проживають п'ять учасників Другої світової війни - визволителів Одеси. Це 90-річний Євген Ахлупін, 94-річний Микола Безіменний, 96-річні Микола Московий і Василь Симонов, а також 97-річний Микола Гридасов.

Довідка УНІАН. Під час Другої світової війни Одеса тримала оборону 73 дні: з 5 серпня - до 16 жовтня 1941 року. Потім була окупована фашистськими загарбниками майже на 4 роки. 10 квітня 1944 року місто було звільнено військами 3-го Українського фронту.