Володимир Зеленський / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що черговий етап взаємного звільнення утримуваними особами відбувається в рамках домовленостей, досягнутих під час мінського процесу та «нормандського формату» і запевнив, що українська влада боротиметься, поки кожен український бранець не повернеться додому.

Про це глава держави повідомив у коментарі журналістам під час поїздки до робочої поїздки до Закарпатської області.

"У мене як у звичайної людини тільки позитивні емоції. Сьогодні ми повертаємо наших людей, наших громадян України, і я радію кожного разу, коли ми повертаємо і наших військових-героїв, політв’язнів і звичайних громадян України. Тому що для нас звичайні громадяни України – це такі самі герої, тому що вони були за ґратами через те, що вони захищали нашу Україну, наш суверенітет, нашу територіальну цілісність", - сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте також"Так вчиняють сильні країни": Єрмак розповів про роботу над звільненням українців "з пекла полону"

Президент зазначив, що він дуже радий, що першу частину громадян України уже звільнено.

"Це частина, яка перебувала на тимчасово окупованій території Донецької області. Зараз проводяться дії, щоб звільнити частину людей з тимчасово окупованої частини Луганської області", - наголосив він.

"Прийде час і все ми повернемо, перш за все, як ми говорили - ми повертаємо всіх і в рамках і мінських домовленостей, і в рамках домовленостей "нормандської четвірки". Ми звільняємо всіх і будемо боротися, доки кожен українець не повернеться додому", - додав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня вранці розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що в рамках першого етапу обміну утримуваними особами на Донеччині Україна передала 10 осіб та отримала 9 українських громадян.