Прокуроры / facebook.com/EuroMaydan

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив адвокат Корнійця Віктор Петруненко.

«Захист та особисто Корнієць подали апеляційну скаргу на обраний йому запобіжний захід з вимогою скасувати його, оскільки в його діях немає складу злочину”, - сказав Петруненко.

Як повідомляв УНІАН, Корнійця і першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

Відео дня

Читайте такожАвакова обурила застава в 3 мільйони для прокурорів: "Такий суд поховає державу"

За даними прес-центру СБУ, в затриманих вилучено близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За «допомогу» в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а в заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.

Обом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський райсуд Києва обрав Шапакіну запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3 млн грн.

Корнійцю Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Адвокати Корнійця наполягають на невинуватості їхнього підзахисного.