Порошенко жесты 1 июля / REUTERS

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

“Це норма не політиків, які з'являються періодично у Верховній Раді, це позиція президента як гаранта суверенітету і територіальної цілісності держави. І навіть якщо хтось спробує внести зміни, які не погоджені з принципом суверенітету і територіальної цілісності, я як президент і будь-який інший президент обов'язково скористається правом вето і не дозволить на сьогоднішній день створити загрозу або зловживання... Не вірте міфам, ніяких загроз не може виникнути, бо існує ціла низка запобіжних заходів”, - сказав президент.

Читайте такожПорошенко в офіційному зверненні звинуватив коаліцію в інтригах навколо децентралізації (відео)

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 16 липня Верховна Рада направила до Конституційного Суду запропонований президентом проект змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) для одержання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Сьогодні, 19 липня, президент вкотре наголосив, що у проекті змін до Конституції не йдеться про особливий статус для Донбасу.

Він нагадав, що каменем спотикання під час ухвалення рішення щодо внесення змін до Основного Закону стала норма, яка міститься в перехідних положеннях Конституції.

«А саме - речення, в якому згадується закон про специфічний порядок здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини”, - зазначив президент.

Він нагадав, що цей закон вже приймали двічі: “Спочатку його прийняла попередня Верховна Рада, а потім удосконалила теперішня, і вступити в силу такий закон може лише після виконання цілої низки попередніх умов”.