REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила на брифінгу заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

Вона зазначила, що для проведення кримінального розслідування була створена слідча група і розслідування ще триває. “Водночас воно є закритим і конфіденційним, і його результати не будуть надані на публічне обговорення”, - сказала Зеркаль.

Читайте такожПорошенко і Ебботт координуватимуть дії щодо створення трибуналу по Boeing-777

Відео дня

Саме тому, за її словами, на початку квітня виникла ідея створення міжнародного трибуналу, який би неупереджено міг розглянути всі факти пов'язані з катастрофою літака і притягнути винних до відповідальності. Вона зазначила, що створення такого трибуналу дасть можливість притягти до відповідальності громадян різних країн не зважаючи на громадянство. Вона зазначила, що кримінальне розслідування проводиться прокуратурою Нідерландів у співпраці з прокурорами України, Австралії, Бельгії, Малайзії. “Вони розслідують кримінальну справу, обставини кримінальної справи зазвичай не розповсюджуються поки не буде винесено рішення суду. В даному випадку судом, на який всі сподіваються, має стати міжнародний трибунал”, - сказала Зеркаль.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів про те, що до початку розгляду цієї справи міжнародним трибуналом не можна буде дізнатися, хто є винним і кого буде викликано як свідка, Зеркаль зазначила: “Звичайно ні. Це судовий процес. Зважаючи, що зона, в якій виникла катастрофа, перебуває під контролем бойовиків і російських найманців і до неї немає доступу, є обмежені можливості щодо збору доказової бази і її вивчення. Водночас Зеркаль зазначила, що розслідування готове надавати інформацію на запити судового органу, яким може стати трибунал.