Иллюстративная фотография / un.org

Верховна Рада ухвалила Постанову про заяву парламенту України з приводу 70-річчя Організації Об'єднаних Націй та членства України в ООН (№3076).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 238 народних депутатів із 326, зареєстрованих у сесійній залі.

У заяві зазначається, що український парламент підтверджує безумовну відданість та готовність України і надалі робити вагомий внесок у виконання визначеного в Статуті ООН завдання з порятунку прийдешніх поколінь від лихоліть війни.

Відео дня

Читайте такожРада закликала ООН вжити всіх заходів для припинення агресії Росії проти України

"Переконані, що досягнення вказаної мети буде наріжним каменем непостійного членства України в Раді Безпеки ООН у разі обрання нашої держави до складу цього органу на період 2016-2017 років", - йдеться у заяві.

Верховна Рада "закликає держави-члени ООН підтримати кандидатуру України на виборах до Ради Безпеки ООН, що відбудуться 15 жовтня 2015 року".

"За 70-літню історію ООН Україна вже тричі виправдовувала довіру Організації в якості непостійного члена РБ, в тому числі і за роки відновленої державної Незалежності у 2000-2001 роках", - зазначаєтсья у документі.

У ньому наголошується, що у той час, коли за 25 років свого членства в ООН Російська Федерація розв’язала і підживлює декілька вогнищ дестабілізації своїх сусідів, Україна – одна з держав-засновниць ООН "підтверджує свою відданість Організації Об’єднаних Націй як стрижневому елементу сучасної світової архітектури безпеки".