REUTERS

Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв’ю ряду телеканалів, яке транслював телеканал «Україна».

Він наголосив: «Можу сказати, що протягом дискусій , які були проведені до і під час Генасамблеї дає нам серйозні підстави для оптимізму».

Читайте такожЧуркін пророкує Україні потрапляння в Раду Безпеки ООН

Відео дня

Він нагадав, що 15 жовтня відбудуться вибори до непостійних членів ради безпеки ООН. За його словами, це є дуже важливе рішення для України і «нам потрібна підтримка більше, ніж 120 країн-членів ООН». «Я можу сказати відверто, що проти того, щоб нас обрали і докладає до цього зусиль наш північний сусід, але ми над цим активно працюємо, ми бачимо на сьогоднішній день, що ми отримаємо величезну підтримку більшості країн – членів ООН. Остаточна відповідь буде 15 жовтня», - зазначив Порошенко. При цьому він наголосив, що не виключає , що в цей час на на виборах в Генасамблеї буде присутнім разом з міністром закордонних справ України Клімкіним, «розуміючи наскільки важливим для нас це питання».

Читайте такожРада безпеки ООН не відповіла належним чином на вирішення ситуації в Україні - президент Румунії

Як повідомляв УНІАН раніше, президент Петро Порошенко під час виступу в ООН заявив, що Україна виступає за поступове обмеження права вето в ООН з подальшою відміною цього права.