REUTERS

Про це стало відомо під час засідання конкурсної комісії в четвер, 5 листопада, пише Європейська правда.

Під час цієї події голова комісії Катерина Левченко прочитала лист, що надійшов від представництва.

Читайте такожПорошенко і Юнкер скоординували позиції щодо безвізового режиму для України

Відео дня

"ЄС і надалі готовий підтримувати зусилля України щодо боротьби з корупцією, оскільки це лишається ключовим пріоритетом порядку денного співпраці України та ЄС", - йдеться в документі.

Однак, як зазначається, довіра до кінцевого результату цієї процедури залежить від цілісності та гідності довіри всіх кроків, які ведуть до такого результату.

Копія листа з представництва ЄС / eurointegration.com.ua

"Тому ми дуже сподіваємося, що наша занепокоєність щодо деяких осіб, які братимуть участь у виборі (кандидатів), знайде необхідну реакцію, що дозволить завершення технічної частини відбору за допомогою Євросоюзу", - йдеться в листі.

Як відомо, створення незалежної антикорупційної прокуратури – одна з ключових вимог для встановлення безвізового режиму України з ЄС, а також надання значної допомоги ЄС Україні.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, чим поставив під загрозу можливе скасування віз до ЄС.