Шокин / Фото УНИАН

Це четверо одіозних прокурорів, яких генпрокурор призначив комісію, що повинна обрати кандидатури на адміністративні посади в Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП), передає "ЄвроПравда".

Зокрема, в листі Томбінський досить жорсткими фразами вимагає повністю замінити четвірку прокурорів.

"На думку експертів, яка опублікована у звіті за результатами візиту до України протягом 31 серпня - 4 вересня, процес обрання спеціальної антикорупційної прокуратури ризикує стати високо політизованим і давати надмірний вплив генеральному прокурору України", - йдеться у листі посла Томбінського.

Відео дня

Водночас посол ЄС пропонує, щоб нових кандидатів визначили представники громадянського суспільства.

На думку представника ЄС, для формування незалежної Спеціальної антикорупційної прокуратури необхідно змінити закон "Про прокуратуру".

Читайте такожДля розгляду питання відставки Шокіна не вистачає 36 підписів депутатів - Соболєв

"Закон повинен бути змінений таким чином, щоб посилити гарантії незалежності процедури виборів (кандидатів на призначення на посади у САП)", - йдеться у листі за підписом Томбінського.

Як зазначають джерела, більш детальні вимоги Томбінський передав на зустрічі з заступником глави АП Костянтином Єлісєєвим.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, чим поставив під загрозу можливе скасування віз до ЄС.