ярослав романюк / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час свого виступу на XIII З'їзді суддів.

Голова Верховного суду зазначив, що у ЗМІ часто зустрічаються звинувачення, що "судді винні у всіх бідах нашої держави".

"Тільки ледачий зараз не посилається на те, що рівень громадської довіри до судів критично низький. Створюється стійке враження, що вся ця негативна PR-кампанія щодо суддів спеціально створюється для відволікання уваги від того, що економічні реформи гальмуються, не дають позитивного ефекту. І зрозуміло, що збереження в суспільстві високого градуса невдоволення судами вигідно саме тим політикам, які проштовхують ідею тотального звільнення всіх без винятку суддів", - заявив Романюк.

Відео дня

Зокрема, він нагадав, що 21 жовтня уряд схвалив основи реформування судової системи, згідно з якими пропонується звільнити всіх суддів.

Читайте такожВища кваліфікаційна комісія суддів рекомендує ВРЮ звільнити 283 кримських суддів

"Як бачимо, судовою реформою займаються всі, хто хоче. Уряд з легкістю пропонує радикальні кроки, хоча на той час вже було відомо, що з дня на день очікується прийняття Венеціанською комісією відповідного висновку щодо запропонованих конституційних змін. Вищий орган виконавчої влади займається проблемами судової гілки влади, хоча, згідно з Конституцією та законами України, Кабінет міністрів України здійснює виконавчу владу й має величезну кількість своїх власних нереалізованих реформ", - сказав Романюк.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що уряд України виступає за проведення масштабної судової реформи та повне оновлення суддівського корпусу.