Фото УНИАН

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Я хотіла б повідомити всім, що моєму адвокату Юрію Іващенку висунули підозру у тій самій справі, що й мені. Тепер і він став співучасником злочину століття за розкрадання 2,5 млн грн за євроінтеграційні дослідження українського законодавства», - написала вона.

Читайте такожНа суді щодо Лукаш побили Добкіна (відео)

Відео дня

При цьому Лукаш заявила, що розглядає це «як відвертий тиск на мій захист, неприкрите бажання позбавити мене адвоката, який успішно й аргументовано спростовує всі фейкові звинувачення ГПУ, безсилля прокуратури і непрофесіоналізм слідства».

Як повідомляв УНІАН, СБУ 5 листопада повідомила про затримання екс-глави Мін'юсту, яка перебувала в розшуку.

За даними Генпрокуратури, вона повернулася в Україну і була затримана в Києві. Датою її зникнення вважається 28 липня 2015 року.

Водночас Лукаш стверджує, що вона перебувала в Україні і не переховувалась від слідства.

Прокуратура 5 листопада повідомила затриманій про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами держбюджету в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Печерський районний суд Києва 6 листопада заарештував екс-міністра юстиції з можливістю внесення застави в розмірі 5,1 млн грн. Того ж дня народний депутат Вадим Новинський вніс заставу за Лукаш.

11 листопада захист Лукаш оскаржила обраний їй запобіжний захід.