Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Гаазі.

Читайте такожНідерланди переглянуть рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

"Цей референдум не зупиняє асоціацію", - заявив він, додавши, що "частина угоди про асоціацію – це торговельна угода, це унікальна можливість для бізнесу в Україні та бізнесу в Нідерландах, тому що є величезний ринок в Україні та в Нідерландах та це є дуже гарною можливістю для бізнесу в обох країнах", - зазначив він.

Відео дня

"Угода про асоціацію – це про реформи, боротьбу проти корупції, захист демократії та захист прав людини", - додав Петро Порошенко.

За його словами, угода про асоціацію з ЄС є рубіконом, який має перейти Україна, щоб попрощатися із радянським минулим та побудувати Європу в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС? Референдум був ініційований групою GeenPeil.