Колишній кандидат на посаду Київського міського голови, лідер блоку свого імені Віталій КЛИЧКО називає вибори столичної влади, що відбулись 25 травня, комерційно та політично заангажованими.

Про це В.КЛИЧКО заявив в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня" (№ 20 від 31 травня – 6 червня 2008 року).

"Загалом, для мене вибори-2008 — це комерційна й політично заангажована позиція переважної більшості ЗМІ, лже-соціологія, чорний піар... Голова обертом йде! Застосування вже цих технологій достатньо для того, щоб нам надовго забути і про Європу, і про європейські цінності", - сказав він.

Відео дня

За словами В.КЛИЧКА, його "дуже дратує розбещення соціології". "В Європі щодо цього чіткі правила. Якщо соціологічна компанія кілька разів поспіль подає неточні дані і похибка перевищує три-чотири відсотки, то вона втрачає ліцензію. У нас же соціологи будь-якому кандидатові за гроші ладні намалювати й 120 відсотків", - сказав він.

Разом з тим В.КЛИЧКО поскаржився, що під час передвиборчих перегонів був обмежений у доступі до телеефіру.

"На жаль, отримуючи закиди щодо списку, подеколи геть не обгрунтовані, я не завжди міг донести свою відповідь громадськості. Тому що центральні канали, приміром, банально блокували доступ до ефіру", - сказав він, додавши при цьому: "Мені, звісно, не казали прямо «іди собі далі», зате знаходили чимало причин, щоб тактовно відмовити".