Фото УНИАН

Про це йдеться в Заяві Міністерства закордонних справ України, повідомляє Департамент політики і комунікацій відомства.

«Лише впродовж минулої доби бойовики 51 раз застосовували зброю, включаючи заборонені РСЗВ «Град». Від обстрілів реактивними снарядами постраждали також житлові квартали.

Такі дії РФ та контрольованих нею терористів є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Відео дня

Читайте такожУ Росії запевняють, що "ДНР" і "ЛНР" збираються "повернутися" в Україну

Стійке зростання кількості порушень з боку Росії та її бойовиків протягом останніх місяців із застосуванням важкої техніки, яка мала бути відведена, свідчить про свідоме руйнування окупаційними силами крихких елементів стабілізації та про їхню готовність до ескалації у будь-який момент, зазначається в Заяві.

Україна вимагає від РФ та контрольованих нею терористів припинити порушення Мінських домовленостей і забезпечити повне виконання досягнутих рішень в рамках Тристоронньої контактної групи.

Читайте такожУ Раді вимагають надати публічну оцінку подіям в Комінтерновому

Без припинення вогню, без виведення російських військ та техніки, без надання повного доступу ОБСЄ до усієї окупованої території, включно з неконтрольованою частиною кордону - стабілізація безпекової ситуації неможлива.

Читайте такожДоба "повної тиші" в зоні АТО: "виконувати Мінські домовленості бойовики не збираються"

«Тільки послідовна імплементація Росією усіх елементів деескалації та припинення саботування нею рішень ТКГ дозволить створити передумови для повного виконання Мінських домовленостей», - підкреслюється в Заяві.

Як повідомляв УНІАН, опівночі 23 грудня на Донбасі набув чинності режим "повної тиші", узгоджений на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську.