Верховна Рада України не підтримала законопроект про підвищення престижності шахтарської праці, внесений народним депутатом від фракції Партії регіонів Віктором ХАРОЮ.

Як передає кореспондент УНІАН, “за” ухвалення проекту закону в першому читанні проголосували 218 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Не голосували в повному складі фракції Блоку Литвина та Комуністичної партії України.

Відео дня

Не підтримала ухвалення відповідного проекту і фракція Партії регіонів, незважаючи на те, що цей законопроект був внесений депутатом-“регіоналом”. З цієї фракції за даний проект закону проголосував лише один народний депутат.

Підтримали цей документ від фракції БЮТ – 148 народних депутатів, від “Нашої України – Народної самооборони” - 69.

ВР також не змогла направити даний проект закону на повторне перше читання. Цю пропозицію підтримали лише 223 народних депутата.

Пояснюючи відмову фракції Партії регіонів брати участь у голосуванні, народний депутат Олександр СТОЯН зазначив, що “регіонали” виступають не проти ухвалення закону.

«Ми хочемо побачити, чи є коаліція», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, учора, 17 червня, фракція Партії регіонів також не брала участі у голосуваннях щодо законопроектів.

Заступник голови фракції ПР Ганна ГЕРМАН заявила, що члени фракції домовилися не голосувати за всі законопроекти, щоб довести неіснування коаліції.