климкин чавушоглу / mfa.gov.ua

Як повідомиляє прес-служба МЗС України, турецька сторона, зокрема, підтвердила підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, міністри провели переговори щодо чергового засідання Стратегічної ради високого рівня та двосторонніх контактів.

Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі в контексті імплементації Мінських домовленостей, широке коло питань глобального порядку денного, в тому числі, проблеми регіональної безпеки, спільні кроки у боротьбі з тероризмом, співпрацю в рамках міжнародних організацій, ситуацію в Сирії та Іраку.

Відео дня

Читайте такожHRW: Ситуація з правами людини в окупованому Криму залишається репресивною, будь-яка критика придушується

В міністерстві повідомили, що Україна досягла низки домовленостей з Туреччиною в економічній, енергетичній, військово-технічній, консульській та гуманітарній сферах.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Клімкін розпочав робочий візит до Туреччини.

Міністр поспілкувався з представниками провідних турецьких ЗМІ та повідомив про подальші перспективи розвитку українсько-турецьких відносин, про ситуацію на Донбасі, про процес виконання Мінських домовленостей та порушення прав кримських татар в тимчасово окупованій Росією Автономній Республіці Крим.

Метою візиту Клімкіна до Туреччини була підготовка засідання Стратегічної ради за участі лідерів держав.

Читайте такожДжемілєв обговорив з главою МЗС Туреччини деокупацію Криму