Фото УНИАН

Заява про відставку заступника генпрокурора Віталія Каська вже надійшла до ГПУ. Про це повідомив помічник Віктора Шокіна Владислав Куценко, передає "112 Україна".

Читайте такожСакварелідзе: Відставка Каська - серйозна втрата для тих, хто вірив, що систему можна змінити

"Наразі момент ми вже його отримали (рапорт Каська - ред.). Він офіційно поступив на департамент кадрової роботи. Він більше схожий на рапорт про звільнення за власним бажанням... Цей документ, хоча повинен був бути оформлений у вигляді заяви, на жаль, трохи не по закону оформлений, як рапорт, але він надійшов", - заявив Куценко.

Відео дня

"Що стосується того, яке рішення прийме генпрокурор, то я думаю, про це ми дізнаємось найближчим часом, однозначно є право у пана Каська подавати заяву про звільнення за власним бажанням, це передбачає закон про прокуратуру і кодекс законів про працю. Тому ми будемо діяти за законом", - зазначив прокурор.

У той же час Куценко висловив думку, що Каську не слід іти з посади, поки не буде рішення суду у справі "діамантових прокурорів".

"Моя думка як людини - я б його просто так не відпускав. Він взявся за справу "діамантових прокурорів", і, на моє глибоке переконання, прокурора і людини, трохи нелогічно і непорядно не довести цю справу до кінця, не дочекатися рішення суду, подавати заяву про звільнення і ще говорити при цьому, що після того, як я буду звільнений, ця справа розвалиться в суді. Порядно було б дочекатися рішення суду, зробити все в цій справі до кінця і якщо не подобається робота - йти у відставку, як він сказав, по правді, звільнятися за власним бажанням", - сказав Куценко.

Читайте такожАдвокат Савченко: Якби не Касько, не було б доказів її алібі

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора Віталій Касько, який вирішив звільнитися з ГПУ, заявив про намір зайнятися адвокатською практикою.