Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив у коментарі журналістам після презентації Гройсманом його програми як прем`єра лідерам фракцій, відповідаючи на питання, чи називалися прізвища можливих кандидатів на посади міністрів.

Читайте такожЛяшко заявив, що програма Гройсмана на посаду прем'єра "не зачепила струн його серця"

"Я поставив чітку вимогу відставки міністра енергетики Демчишина", - сказав Ляшко.

Відео дня

"Претендент на прем`єра Гройсман запевнив мене, що він не бачить Демчишина в майбутньому складі уряду", - сказав Ляшко.

Разом з тим, в інтерв`ю телеканалу "Рада" Гройсман назвав прізвища тих, хто, як він вважає, гідний представляти новий уряд.

На його думку, це колишній віце-прем`єр-міністр - міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, нинішні перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, повідомили у прес-службі голови Верховної Ради..

"Люди, які можуть сьогодні відкрито, можуть сьогодні публічно якісно презентувати український уряд не просто словами, а конкретними справами. Якщо сформувати таку команду – людей, які готові вірою і правдою слугувати суспільству, – я вважаю, що це буде запорука успіху", - заявив Гройсман.

Разом з тим, голова ВР зазначив, що склад команди потенційно майбутнього Кабміну несформований та є предметом консультацій.

Гройсман також зазначив, що у випадку підтримки його кандидатури на посаду прем`єр-міністра коаліцією Верховної Ради, фракціями та народними депутатами, "готовий взяти на себе відповідальність, коли ми зможемо сформувати не популістську, професійну коаліцію і професійний уряд".