rbc.ua

Про це повідомила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф у "Tвіттері". "Заборона Меджлісу кримськотатарського народу - черговий приклад погіршення ситуації з правами людини у анексованому РФ Криму", - наголосила дипломат.

Читайте такожВ ЄС назвали заборону Меджлісу "брутальним наступом" на права кримських татар

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня підконтрольний РФ Верховний суд Криму визнав об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території РФ.

Відео дня

Позов подала так званий "прокурор Криму" Наталія Поклонська у лютому 2016 року. На її думку, організація кримських татар налаштована на антиросійську діяльність.

Мін'юст РФ також включив Меджліс кримських татар до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

У Кримській правозахисній групі заявили, що застосування до Меджлісу кримськотатарського народу норм «антиекстремістського» законодавства Росії загрожує кримінальними переслідуваннями не тільки членам організації, а й іншим представникам кримськотатарського народу.