Микола Томенко
На Закарпатті відразу після від’їзду Президента Віктора ЮЩЕНКА припинилися усі активні відновлювальні роботи.

Про це сьогодні кореспонденту УНІАН повідомив народний депутат від БЮТ Микола ТОМЕНКО, який нині перебуває у Закарпатській області .

“Необхідно припинити циркові вистави, коли за годину після від’їзду Президента з постраждалих територій зникають представники МНС, будівельники та транспортники, залишивши після себе дві зариті труби в річці та капсулу - фундамент майбутнього будинку”, - сказав він.

Відео дня

М.ТОМЕНКО наголосив, що сьогодні, перебуваючи в селі Ясіня Рахівського району разом з депутатом від БЮТ Олександром КЕМЕНЯШОМ, не побачив проведення жодних відновлювальних робіт. “Велике здивування у нас та у мешканців села викликав той факт, що після від’їзду Президента сотні працівників МНС, транспорту та будівельники на наступний день зникли. Можливо, вони поїхали за Президентом в іншу область?”, - сказав народний депутат.

Він нагадав, що Верховна Рада України затвердила Указ Президента про оголошення окремих територій 6 областей України зоною екологічного лиха, і тому саме тут мають бути змобілізовані всі сили МНС та інших підрозділів.

М.ТОМЕНКО також висловив пропозицію, що варто було би 70 млн. грн., які виділені на проведення військового параду в День Незалежності, використати на мобілізацію військових для проведення відновлювальних робіт в зоні стихійного лиха.

Крім того, за його словами, необхідно, щоб питання з відновлення доріг місцевого значення стало одним зі складових державної програми протипаводкових заходів, та забезпечити централізоване фінансування через “Укравтодор”. “Тільки за цієї умови проблеми з дорогами можна буде вирішити. Оскільки за твердженнями мешканців постраждалих регіонів, документи з цього питання давно знаходяться на розгляді органів місцевої влади, але досі жодна гривня не виділена”, - сказав народний депутат.

М.ТОМЕНКО також зауважив, що варто звернутися до уряду та місцевих рад з вимогою забезпечити реальне виконання відновлювальних робіт в областях, що постраждали від стихійного лиха.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 5 серпня, Президент України Віктор ЮЩЕНКО відвідав село Ясіня Рахівського району Закарпатської області, що постраждало від стихійного лиха 23-27 липня.