европарламент евросоюз / REUTERS

Про це заявили у Комітеті закордонних справ Європарламенту під час дискусії з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, передає Грузія Online з посиланням на сайт європейської інституції.

На думку європарламентарів, Грузія виконала всі вимоги Євросоюзу щодо лібералізації візового режиму, тому вона заслуговує отримати безвізовий режим як можна швидше.

Читайте такожПорошенко запевняє, що Україна цьогоріч отримає безвізовий режим з ЄС

Відео дня

"Грузія чітко висловлює євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення, бачення, якого дотримуються різні політичні партії", - підкреслив Маргвелашвілі під час дебатів по російсько-грузинських відносинах.

Він запевнив Комітет у закордонних справах Європарламенту, що його країна проводить реформи, пов'язані з виконанням Угоди про асоціацію.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня посли ЄС в Брюсселі обговорили надання безвізового режиму Грузії, проте не ухвалили ніякого рішення через побоювання нових хвиль міграції. Європейські дипломати відзначили, що Туреччині, Україні та Косово також слід очікувати затримок з введенням безвізового режиму з ЄС з цієї ж причини.

Тим часом, 3 червня під час великої прес-конференції президент Петро Порошенко впевнено заявив, що Україна в цьому році отримає безвізовий режим з Євросоюзом. За словами президента, Україна виконала всі вимоги Плану дій з візової лібералізації з ЄС.