фото: УНИАН

Інших кандидатур до складу ЦВК "Народний фронт" Петру Порошенкові не пропонував. Про це в коментарі УНІАН заявив голова фракції Максим Бурбак.

"Згодом ми дізналися, що президент розглядає варіант подати абсолютно нових людей, які б не мали досвіду роботи у ЦВК. Ми кілька разів обговорювали на фракції тему складу нового ЦВК. У процесі звучали різні прізвища. Благо, у нашій команді є багато досвідчених правників, які могли б претендувати на посаду члена ЦВК. Разом з тим, ми не ухвалювали інших рішень і не подавали президенту від "Народного фронту" когось іншого, окрім Магери, Шипілова і Онищенко", - зазначає Бурбак.   

Читайте такожПорошенко представив кандидатури членів нової ЦВК (документ)

Відео дня

"А взагалі, пропонувати членів ЦВК - це винятково право президента України. Пропозиції фракцій мають рекомендаційний характер. Президент подав того, кого сам вважав за потрібне. На найближчому засіданні фракції ми розглянемо запропонований список кандидатів до ЦВК" - додав голова фракції "Народного фронту".

Раніше 7 червня президент України Петро Порошенко запропонував звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії, серед яких Андрій Магера, Михайло Охендовський та Жанна Усенко-Чорна.