У рамках робочого візиту до США у Нью-Йорку відбулася зустріч Президента України Віктора ЮЩЕНКА з головним керуючим Нью-Йоркської фондової біржі Дунканом НІДЕРАУЕРОМ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, сторони обговорили перспективи співробітництва України та США у фінансовій сфері.

«Мені приємно відзначити, що стратегічний характер партнерства між нашими країнами з кожним роком набуває всі більше практичного значення», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

На думку експертів, сказав він, наступний рік має стати ключовим для виходу українських компаній на ринок первинного публічного розміщення акцій (IPO) на закордонних торговельних майданчиках.

Дуже важливим у цьому контексті є розвиток відносин українських компаній з Нью-Йоркською фондовою біржею, яка є найбільшим ринком капіталу в світі, сказав Президент. Глава держави висловив вдячність цій установі та особисто Д.НІДЕРАУЕРУ за сприяння розвитку такої співпраці. Президент також підкреслив, що сподівається на її поглиблення у майбутньому. У цьому контексті сторони домовилися про візити до України ближчим часом представників Нью-Йоркської фондової біржі з метою розробки спільних механізмів співпраці.

Серед позитивних кроків двостороннього співробітництва Президент назвав створення українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, перше засідання якої має відбутися на початку жовтня у Києві.

«Реальним свідчення результативності нашого партнерства є динамічний розвиток торговельно-економічних відносин», - сказав В.ЮЩЕНКО. Він нагадав, що 2007 року обсяг торгівлі між Україною та США позначений рекордним показником за всю історію двосторонніх відносин у3,3 млрд. дол., а за перше півріччя 2008 року уже досяг 2,5 мільярдів доларів.

Перебуваючи в офісі Нью-Йоркської фондової біржі, Президент мав можливість ознайомитися з роботою цієї установи та спостерігати початок торгів.

Глава Української держави також залишив запис у книзі почесних гостей біржі.