Лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ закликає політичні сили, що пройшли до парламенту, після офіційного оголошення результатів виборів розпочати двосторонні переговори щодо формування парламентської коаліції.

Про це він сказав у своєму вступному слові на сьогоднішньому засіданні Політради партії, текст якої передано УНІАН прес-службою Партії регіонів.

Зокрема, В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що Партія регіонів в результаті парламентських виборів одержала мандат у вигляді найбільшого числа голосів виборців, відданих за неї як за опозиційну партію, для реалізації своєї програми.

Відео дня

«Ми готові негайно приступити до реалізації нашої програми і нашої Стратегії економічного розвитку. Тому ми закликаємо всі партії відразу після офіційного оголошення результатів виборів розпочати двосторонні переговори для того, щоб знайти шляхи для консолідації українського суспільства», - сказав лідер Партії регіонів.

В.ЯНУКОВИЧ також заявив, що «ми готові розглянути і прийняти ті принципи формування коаліції, головною складовою в яких буде не розподіл портфелів, а підстави для забезпечення економічного зростання країни, для стабілізації. У нас є такий план, така стратегія. З ними ми йшли на вибори. З ними ми перемогли. І нам є що запропонувати народу і нашим потенційним політичним партнерам».

Лідер Партії регіонів відзначив, що сьогодні економіка країни, соціальна сфера – в стані глибокого регресу. «І не дільбою портфелів потрібно зараз займатися, а негайно приймати і впроваджувати в життя антикризову програму», - вважає він. За словами В.ЯНУКОВИЧА, Партія регіонів на правах партії-переможця закликає всі політичні сили, які пройшли до парламенту, «спокійно, без надриву обговорити, м`яко кажучи, не дуже хорошу ситуацію, що склалася в країні, об`єднати зусилля в ім`я порятунку економіки країни». Він підкреслив, що «нині перед нами всіма стоїть найважливіше завдання – об`єднати країну і вивести економіку з розрухи, повернувши їй високі темпи розвитку».

«Ми пропонуємо об`єднати зусилля на умовах, які визначив сам народ, продемонструвавши найвищий ступінь довіри нам, нашій програмі і стратегії. Необхідно об`єднатися навколо загальнонародних цінностей – стабільності, благополуччя і перспективного розвитку. А прапор у нас один – це синьо-жовтий прапор незалежної України», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Він також закликав парламентські партії припинити деструктивну риторику відносно Партії регіонів.

«Україну поділили не ми. Партія регіонів, яка самостійно, поза всякими блоками, об`єднаннями, союзами та іншими виборчими прийомами виграла вибори з величезним відривом від своїх суперників, має сьогодні моральне право звернутися до решти парламентських партій з вимогою припинити деструктивну риторику щодо нас, а отже – щодо мільйонів громадян України. Припиняйте ділити країну. Народ зробив свій вибір, і будьте ласкаві – зважайте на це», - зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

Він також підкреслив, що не можна ділити парламентські партії на демократичні і недемократичні. «Адже роблячи це, ви тим самим продовжуєте поглиблювати розкол в суспільстві. Навчіться поважати думку українського народу», - сказав він.

В.ЯНУКОВИЧ подякував усім, хто підтримав Партію регіонів на виборах, а також звернувся до громадян України, «які цього разу не були з нами». «Ми поважаємо вибір кожного і віримо у те, що 26 березня всі приймали рішення з мрією про стабільність і перспективний розвиток України. І я упевнений – ці цілі і ці мрії нас об`єднають», - сказав він.