Онищенко / Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомив радник антикорупційного прокурора зі зв'язків з громадськістю Володимир Гайдаш. Зокрема, за його словами, на вихідних з'явилася інформація від офісу Інтерполу про те, що там ще розглядають пакет документів, які по Онищенку подала Україна.

Читайте такожНАБУ перевіряє ДФС у справі Онищенка, допитано голову відомства - Ситник

Наприкінці серпня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Інтерпол обіцяє визначитися і до 6 вересня дати відповідь щодо подальших кроків у справі Онищенка.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Олександр Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України. Наразі Онищенко, за останніми даними, перебуває у Лондоні.

НАБУ двічі викликало його на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з’явився.

9 серпня Солом’янський районний суд Києва дозволив затримати депутата Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

10 серпня Онищенка оголошено у всеукраїнський розшук.