У Сенаті США хочуть посилити санкції проти РФ / REUTERS

Окрім того, там готується ще один документ, зміст якого навряд чи потішить Кремль, йдеться в сюжеті ТСН.

Про намір зблизитися з Росією напередодні в інтерв'ю говорив президент Дональд Трамп. Цю думку розвинув і віце-президент Майк Пенс. "Президент не дозволить аргументам минулого стати на заваді можливій співпраці з Росією і з президентом Путіним в майбутньому. У нас є спільні інтереси в боротьбі з "Ісламською державою", - наголосив останній. 

Читайте такожЄврокомісар Ган: підстав для скасування санкцій проти Росії немає

Відео дня

Стати на шляху цьому покликаний законопроект, який республіканець Джон Маккейн почав готувати ще до інавгурації Трампа. До сенату його внесли республіканці Ліндсі Грехам й демократ Бен Кардін разом із групою однодумців. "Акт про розгляд Росії" має змусити Білий дім детально звітувати перед сенаторами в разі, якщо президент захоче скасувати санкції. Щоб подолати вето, він має набрати 67 голосів. Проголосують за документ протягом трьох місяців, але коли саме – ще невідомо. Разом із тим у Сенаті певні, що в документу є великі шанси бути схваленим, адже Росію там не любить більшість представників. "Я думаю, в разі реальної загрози зняття санкцій та виголошення неповаги до суверенітету України, в Сенаті набереться потрібна навіть для подолання вето кількість голосів", - вважає сенатор Марко Рубіо.

Тим часом американські ЗМІ отримали інформацію про те, що більше десяти сенаторів з обох партій тихо лобіюють ще один законопроект, який розширить антиросійські санкції. Усе це потрібно для того, щоб не дати президентові, який образив багатьох порівнянням  злочинів і вбивств режиму Путіна та його солдатів із діями американських військових і політиків, зробити різкий зовнішньополітичний поворот.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Конгресі США в середу, 8 лютого, мали намір представити законопроект щодо посилення процедури зняття санкцій з РФ адміністрацією президента. Документ передбачає необхідність Білому дому детально роз'яснити причини зняття антиросійських санкцій, якщо він прийме таке рішення. Після цього протягом 120 днів Конгрес може проголосувати проти подібних заходів.