фото: УНІАН

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Я скажу своє особисте враження, я думаю, що ми все-таки зможемо продовжити ці санкції", - заявив Лінкявічюс і додав, що існує багато причин для прийняття такого рішення.

При цьому він вважає, що з боку США щодо подальшої долі запроваджених санкцій проглядається невизначеність. За його словами, цей "перехідний процес начебто додає європейським рядам згуртованості".

Відео дня

Читайте такожГреція виступає за збереження санкцій проти РФ через невиконання Мінських угод – Порошенко

"Я відчуваю це в наших дискусіях", - додав литовський міністр.

Також він зазначив, що запроваджені санкції були пов'язані з певними критеріями, маючи на увазі виконання Мінських угод. Глава МЗС Литви сказав, що на останньому засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ, яке відбулося 6 лютого, ці питання обговорювалися, і всі ці критерії зберігають актуальність.

"Ми просто повинні поважати самі себе і свої рішення. Так що об'єктивних причин для перегляду цієї політики сьогодні немає", - заявив Лінкявічюс.

"Як буде післязавтра, ми цього не знаємо, але сьогодні цього немає. І тому я сподіваюся, що коли прийде березень і далі, коли будемо переглядати індивідуальні санкції, економічні, вже не кажучи про санкції, які запроваджено щодо Криму – там взагалі немає причин їх знімати – ми повинні так продовжити. Я так сподіваюся, незважаючи на те, які рішення будуть прийняті за океаном", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, за даними Bloomberg з посиланням на декількох високопоставлених чиновників Європейського Союзу, ЄС до середини березня продовжить економічні санкції проти Росії ще на півроку стосовно більш як 100 росіян і українців, насамперед в частині заморожування активів бізнесменів, близьких до президента РФ Володимира Путіна, незважаючи на прагнення США поліпшити російсько-американські відносини.