Клімкін розповів про намір укласти угоду про безвізові поїздки за внутрішніми документами / фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

"У нас є безвізовий режим, але в майбутньому і громадяни України, і громадяни Туреччини зможуть відвідувати наші країни вже не використовуючи звичайні паспорти, а по внутрішнім документам", - заявив Клімкін.

Читайте такожГройсман пояснив, чому Україна не отримала "безвіз" наприкінці минулого року

Відео дня

"Ми домовились про це. Нам залишилось доопрацювати технічні деталі. Ми дуже сподіваємося, що відповідна угода буде підписана найближчим часом", - додав він.

Своєю чергою Чавушоглу підтвердив, що йде робота над тим, аби громадяни могли їздити в Україну та Туреччину без будь-яких паспортів для закордонних поїздок, використовуючи тільки внутрішні посвідчення особи.

"Наші товариші вже завершили підготовчий етап. На минулому тижні був візит директора Департаменту консульської служби до України разом з його командою з цього приводу", - сказав Чавушоглу.

За його словами, в аеропорту "Бориспіль" було проведене успішне тестування можливості здійснення таких поїздок. Туреччина проведе таке саме тестування у своїх аеропортах і прикордонних пунктах пропуску.

"І я думаю, нам вдасться до початку літнього сезону втілити цей проект", - наголосив Чавушоглу.