Детективи НАБУ 2 березня оголосили Насирову підозру / Фото УНІАН

Transparency International Україна закликає Національне антикорупційне бюро України розпочати досудове розслідування щодо приховування головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим інформації про наявність у нього британського громадянства з 2012 року.

Читайте такожНАБУ у справі Насірова провело обшуки в обласних управліннях ДФС – журналіст

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні Transparency International Україна.

Відео дня

Як заявили в організації, «Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував "підробку" для отримання допуску до державної таємниці. У діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачених частиною 1 статті 366 КК України».

Як повідомляв УНІАН, 6 березня у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що відсторонений від посади голови ДФС Насіров має громадянство Великої Британії, а також Угорщини.

Своєю чергою Насіров спростовує наявність у нього іноземного громадянства.

Детективи НАБУ 2 березня оголосили Насірову підозру в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

7 березня Солом'янський суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 30 квітня, з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн.